Nieuws uit de verrijkingsgroepen

leerkracht Nieuws Leave a Comment

Ook het afstandsonderwijs voor leerlingen uit de verrijkingsgroep kan in deze tijden niet stil blijven liggen. Het is belangrijk dat ook deze leerlingen aan de slag kunnen met het verrijkingsaanbod vanuit de school, zodat ook zij uitgedaagd en ondersteund blijven. Omdat wij midden in een groepsproject zaten, was het niet handig om dit zelfstandig thuis voort te zetten. Het project is daarom ook geparkeerd en zal weer wanneer dit mogelijk is, in groepsverband worden hervat; in sha Allah.

De leerlingen zijn de afgelopen periode aan de slag geweest met een onderzoek/project, met als onderwerp, hoe kan het ook anders: het Corona virus. Er is gekozen voor dit onderwerp, vanwege het belang dat leerlingen bewust worden van hun eigen leefomgeving, dat zij weten wat er speelt en dat zij dit kunnen begrijpen, verwerken en relativeren. Het onderzoek is gedaan aan de hand van verschillende fasen. Dit leert leerlingen gestructureerd en planmatig het werk te ordenen.

De leerlingen konden een keuze maken van welk product zij aanleverden. Op deze manier krijgen de leerlingen autonomie over het eigen werk. Er zijn mooie producten gemaakt, zoals; een bordspel, een kwartet, een poster, een quiz, een Powerpoint Presentatie, een Prezi en een filmpje.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *