Scholing nieuwe rekenmethode

Bij Al Maes streven we ernaar om alle leerlingen de hoogst beoogde doelen te laten behalen, passend bij de onderwijs- en leerbehoeften van de leerlingen.  Leerlingen verschillen immers in de mate waarin én in de manier waarop ze extra instructie, begeleiding of uitdaging nodig hebben. Er wordt gewerkt, gepraat en gehandeld vanuit hun leer- en onderwijsbehoeften. Bij dit streven is een complete en passende methode ondenkbaar.

Steeds vaker wordt gekeken naar welke methodes de leerlingen na het primair onderwijs dat wij bieden, een doorgaande leerlijn hebben in het voortgezet onderwijs. Voor het vak Engels, is vorig schooljaar al een overstap gedaan naar een methode (Stepping Stones Junior) dat eenheid biedt met de methode in het voorgezet onderwijs (Stepping Stones).

Stepping Stones Junior | Groep 8 | Answer keys 3B kopen? | Heutink.nl

Ook voor het vak rekenen was het nodig om ons huidige methode te upgraden. Een mooi moment om verder te kijken dan alleen de bij ons bekende huidige methode. Na een verdiepende periode met een aantal verschillende presentaties van verscheidene (reken)methodes, is in teamverband en in goed overleg met de rekencoördinatoren gekeken naar welke methode het beste past bij onze school en manier van lesgeven. Er is besloten om de nieuwe methode Getal en Ruimte Junior aan te schaffen. Deze methode is van dezelfde makers als Getal & Ruimte, en garandeert dus een uitstekende aansluiting op de brugklas. Daarnaast ondersteunt de methode de manier waarop wij het lesgeven zien; spelenderwijs (plezier in het rekenen) door middel van speltips voor alle groepen. Successen vieren aan de hand van speelwerk na de toets en het vergroten van zelfvertrouwen en autonomie middels duidelijke, altijd werkende rekenstrategieën.

Nu beschikbaar! Methodeboek Getal & Ruimte Junior

Alle groepen zijn in de eerste week gestart met een passend opstapprogramma, om zo een mooie overstap te realiseren. Daarnaast stond de studiedag van 24 augustus volledig in het teken van scholing (nieuwe methode rekenen) voor al het onderwijspersoneel.

Studiedag 24 januari - CSG Selion

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Agenda

Oktober 2021

maandag 18 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

dinsdag 19 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

woensdag 20 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

donderdag 21 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

vrijdag 22 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

maandag 25 oktober

De hele dag
Studiedag
Bekijk volledige agenda

Belangrijk

PROTOCOL
HEROPENING
SCHOLEN