Thema herfst; het regent blaadjes

 


Brrr.. Het is nat en koud! De wind waait, de bomen maken zich klaar voor de winter en de zaden en vruchten liggen voor het oprapen in het bos. We zitten er middenin; de herfst!

     
In de groepen zijn de leerlingen druk bezig geweest binnen dit thema. De groepen en hoeken zijn helemaal in herfstsferen gebracht met allerlei nuttige verzamelingen (kastanjes, hazelnoten, eikeltjes, dennenappels, bladeren, besjes, takken, etc.) en de prachtige herfstschilderijen van de leerlingen. 
  

Ook Wiebe de woordspin was er dit thema weer bij!

De leerlingen hebben geleerd over de herfst, het vallen van de bladeren, kastanjes en eikels. Ook het benoemen van de  weersverschijnselen kwam aan bod; de leerlingen kunnen aangeven of er weinig, veel, meer, minder, het meeste en waar het minste regenwater in een potje of flesje zit.

De poppenkast fungeerde dit thema als televisiestudio. De leerlingen hebben vanuit ‘studio Al Maes’ het weerbericht mogen presenteren.
Ook deed groep 2G een wel hele bijzondere ontdekking bij de boom tegenover de school; er groeit namelijk een grote zwam aan de boomstam! Als echte onderzoekers hebben zij deze boom een aantal weken geobserveerd.

 

Het thema is afgesloten met een verkleedpartijtje en een wandeling; wat zagen de leerlingen er weer super tof uit, en wat was het heerlijk om onderwijs in de buitenlucht te mogen genieten.

Tot slot gebeurde er iets heel opmerkelijks met de eikels in de zandbak van groep 1A, nog even en de school stond vol eikenbomen….. 😉

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Agenda

Oktober 2021

maandag 18 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

dinsdag 19 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

woensdag 20 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

donderdag 21 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

vrijdag 22 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

maandag 25 oktober

De hele dag
Studiedag
Bekijk volledige agenda

Belangrijk

PROTOCOL
HEROPENING
SCHOLEN