Welkom schoolschrijver!

Vorig jaar hebben wij kennis mogen maken met het traject De Schoolschrijver, met als beoogd doel leerlingen taalvaardig(er) en taalsterk(er) maken, en ze laten ervaren wat leesplezier is. En dat lukte! De leerlingen gingen enthousiast aan de slag en werden geprikkeld om het leesboek dieper te lezen, maar ook om meer verhalen te schrijven.

Ook dit jaar heten wij de schoolschrijver van harte welkom! Deze komst kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven, wat een heerlijkheid!

Ellen Stoop, bekend auteur van verschillende kinderboeken zal de komende tijd de leerlingen laten ervaren hoe leuk en spannend taal is: dat er niets fijner is dan wegdromen met een boek en je eigen verhalen schrijven.

Gelukkig heeft Ellen zich ook welkom gevoeld, zo schrijft ze op haar facebookpagina (https://www.facebook.com/ellen.stoop.33):

” Wat een warm welkom mijn eerste dag op IBS Al Maes in Amsterdam! Elke keer als ik een groep 5 binnen kwam (A, B en C) dan volgde er een verrassing: confetti, een welkomstlied met vlaggetjes, een zelfgemaakt boek, een grabbelton met vragen, flessenpost met een brief van groep 5A (”Wij zijn de beste klas van de hele school. Wij kunnen heel goed luisteren en we kunnen heel goed zelfstandig werken.”) Met faceshield van de Schoolschrijver en een flesje handgel”. 

Wij wensen onze leerlingen van de groepen 5, de schoolschrijfster en de leerkrachten een inspirerende en leerzame tijd toe! ♥

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email

Agenda

Oktober 2021

maandag 18 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

dinsdag 19 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

woensdag 20 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

donderdag 21 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

vrijdag 22 oktober

De hele dag
Herfstvakantie
Komt wekelijks terug

maandag 25 oktober

De hele dag
Studiedag
Bekijk volledige agenda

Belangrijk

PROTOCOL
HEROPENING
SCHOLEN