Welkom schoolschrijver!

leerkracht Nieuws Leave a Comment

Vorig jaar hebben wij kennis mogen maken met het traject De Schoolschrijver, met als beoogd doel leerlingen taalvaardig(er) en taalsterk(er) maken, en ze laten ervaren wat leesplezier is. En dat lukte! De leerlingen gingen enthousiast aan de slag en werden geprikkeld om het leesboek dieper te lezen, maar ook om meer verhalen te schrijven.

Ook dit jaar heten wij de schoolschrijver van harte welkom! Deze komst kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven, wat een heerlijkheid!

Ellen Stoop, bekend auteur van verschillende kinderboeken zal de komende tijd de leerlingen laten ervaren hoe leuk en spannend taal is: dat er niets fijner is dan wegdromen met een boek en je eigen verhalen schrijven.

Gelukkig heeft Ellen zich ook welkom gevoeld, zo schrijft ze op haar facebookpagina (https://www.facebook.com/ellen.stoop.33):

” Wat een warm welkom mijn eerste dag op IBS Al Maes in Amsterdam! Elke keer als ik een groep 5 binnen kwam (A, B en C) dan volgde er een verrassing: confetti, een welkomstlied met vlaggetjes, een zelfgemaakt boek, een grabbelton met vragen, flessenpost met een brief van groep 5A (”Wij zijn de beste klas van de hele school. Wij kunnen heel goed luisteren en we kunnen heel goed zelfstandig werken.”) Met faceshield van de Schoolschrijver en een flesje handgel”. 

Wij wensen onze leerlingen van de groepen 5, de schoolschrijfster en de leerkrachten een inspirerende en leerzame tijd toe! ♥

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *